Dit heb je nodig voor je thuiskantoor

Zeker in deze tijd kan het heel fijn zijn om een thuiskantoor te hebben. Alleen, hoe kun je nu het best een thuiskantoor inrichten? In dit artikel vind je een aantal handige tips, zodat je zeker kunt zijn van een mooi thuiskantoor. Indien jij nog bezig bent met het creëren van een fijne werkplek, is het dus zeker geen slecht idee om dit artikel eens door te lezen.

Een printer met cartridges

Om te beginnen heb je in je thuiskantoor meestal een printer nodig. Het is altijd prettig als je belangrijke papieren kunt uitprinten. Daarnaast is het ook van belang dat je voldoende cartridges hebt. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat je nog een HP 301 cartridge in de lade hebt liggen. Met extra cartridges hoef je nooit bang te zijn dat je plotseling zonder inkt komt te zitten. Gezien je zelf verantwoordelijk bent voor je thuiskantoor, is het geen slecht idee om hier rekening mee te houden.

Een comfortabele bureaustoel

Ben je veel bezig in je thuiskantoor? Dan is het belangrijk dat je een comfortabele bureaustoel hebt. Kies ook voor een stoel met een ergonomisch design. Zo hoef je niet bang te zijn voor rug- of nekpijn. Vooral als je al lichamelijke klachten hebt, is het belangrijk om voor een ergonomische bureaustoel te kiezen. Men zegt echter ook niet voor niets: “voorkomen is beter dan genezen”. Het best kun je dus altijd voor een ergonomische bureaustoel kiezen, of je nu wel of geen lichamelijke klachten hebt en dat is natuurlijk erg prettig.

Een of meerdere goede monitors

Koop ook een goede monitor, zodat je in staat bent om goed te kunnen werken. Het kan ook verstandig zijn om meerdere monitors aan te schaffen. Zo kun je op iedere monitor een ander tabblad openen. Dat is erg prettig als je voor je werk vaak verschillende tabbladen nodig hebt. Zo hoef je niet steeds van tabblad te wisselen, maar hoef je alleen naar je andere scherm te kijken. 

Zorg ervoor dat je voldoende daglicht en zuurstof hebt

Niemand zit er natuurlijk op te wachten om urenlang in een donkere kamer te werken. Daarom is het belangrijk dat je in je thuiskantoor ook voldoende daglicht hebt. Tegelijkertijd heb je ook zonwering nodig, want het is ook niet prettig als de zon op je monitor schijnt. Plaats ook een aantal plantjes in je thuiskantoor. Dat is prettig voor de sfeer in het kantoor, maar is ook goed voor het zuurstofgehalte in de kamer.

 

lees meer

Gerelateerd blogs

Ir panelen in plaats van een centrale verwarming?

Is uw verwarming stuk of aan vervanging nodig? Dan is het eens goed om na te denken over wat u precies wilt doen. Wilt...

Wanneer heb je een gevel renovatie nodig?

Een gevel renovatie is nodig op het moment dat er schade aan je gevel is. Ook kan het nodig zijn als je gevel bedekt...

Een vakantie in Marrakech staat garant voor een bezoek aan prachtige tuinen

Op vakantie Marrakech in Marokko kan je genieten van de betoverende koningsstad, ook wel bekend als de Rode Stad. Marrakech heeft vele bezienswaardigheden die...

Waarom zonnepanelen zo razend populair zijn

Zie jij ze ook steeds vaker op de daken liggen, zonnepanelen? Ze worden tegenwoordig steeds aantrekkelijker! Daarom hebben wij wat aandacht besteed om de...