Manieren om wespen te bestrijden 

Wespen kunnen erg vervelend zijn, maar niet in elke situatie is het noodzakelijk om deze wespen te bestrijden. Als je veel last hebt van wespen of als er een wespennest in jouw tuin zit wat gevaarlijk kan zijn voor jouw kinderen of huisdieren, is het wel noodzakelijk dat je het nest verwijdert. Er zijn een aantal manieren waarop jij deze wespennesten kunt verwijderen. 

Bedrijf inschakelen

Ee wespennest zelf verwijderen kan erg gevaarlijk zijn. Daarom is het ook mogelijk om een bedrijf in te schakelen om de wespen te bestrijden. Je kan bijvoorbeeld wespen bestrijden Den Haag. Dit kan ook in andere steden want je kan bijvoorbeeld  ook een wespennest verwijderen Eindhoven. Er zijn veel verschillende bedrijven die jou hierbij kunnen helpen, zodat het wespennest gegarandeerd goed wordt verwijderd. 

Wespennest verwijderen met behulp van water 

Het is niet noodzakelijk om een bedrijf in te schakelen, want je kan het nest in principe ook zelf verwijderen. Je moet hierbij wel goed oppassen want het verwijderen van het nest kan gevaarlijk zijn als je dit niet op de goede manier doet. Een mogelijke manier om een wespennest te verwijderen, is door water te gebruiken. Onder het wespennest moet je een emmer water plaatsen en daarna moet je voorzichtig een stoffen zak over het nest plaatsen. Vervolgens moet je de bovenkant dichtmaken. De zak moet je daarna in de emmer met water stoppen en ervoor zorgen dat de zak onder water blijft. Dit kan je doen door een zwaar voorwerp op de zak te leggen. De wespen moeten een avondje in het water blijven en de volgende dag zijn alle wespen verdronken. 

Wespennest verwijderen met behulp van gif 

Je kan wespennesten ook verwijderen door gif te gebruiken. Gif is niet goed voor het milieu, maar de laatste tijd worden er steeds meer milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dit is een makkelijke manier om het nest te verwijderen. Door de spray op de wespen te spuiten, zijn de wespen al snel dood. Nadat de wespen dood zijn, moet je het nest verwijderen. Dit kan je doen door een lange stok te gebruiken. 

Wespennest verwijderen met behulp van water en zeep 

Als je toch liever geen gif gebruikt om de wespen te bestrijden, kun je ook afwasmiddel gebruiken. Water in combinatie met afwasmiddel werkt heel goed tegen de wespen. Je moet een heel klein beetje afwasmiddel mengen met heet water en dit in een spuitfles doen. Dit spuit je in de ingang van het nest. Dit moet je een aantal keren herhalen. Op een gegeven moment zullen alle wespen overleden zijn. 

 

lees meer

Gerelateerd blogs

Kunststof kozijnen en deuren

Je kozijnen en je voordeur zijn het visitekaartje van je huis. Je wilt dat het er goed uit ziet. Wanneer je kozijnen of voordeur...

Waar komen naaktslakken vandaan?

Indien je een tuin bezit bij je huis, zul je dit wel herkennen: het krioelt in de zomer van de naaktslakken. Daar zit je...

Een nieuw begin in een nieuw huis

Als je in een nieuw huis bent gaan wonen is dat natuurlijk heel fijn en mooi. Het zal een nieuw begin zijn en een...

Een industriële look in de tuin creëren? Volg deze tips!

Ben jij tevreden met de industriële look in je woning, maar ben je op zoek naar tips om dit ook in de tuin te...