Hoe breng je beton cire aan?

Beton ciré is een materiaal dat zeer geschikt is voor een badkamer. Je kunt iemand inhuren om het te laten aanbrengen, maar dat is natuurlijk vrij prijzig. Het zelf aanbrengen is niet al te moeilijk, en veel goedkoper. Maar hoe doe je dit? Dat word je haarfijn uitgelegd in deze blog.

Wat is beton ciré? 

Wat is beton cire? Dat is misschien allereerst handig om even uit te leggen voor als je er nog niet bekend mee bent. Beton ciré is in een natuurlijk en warm product dat perfect toepasbaar is in elke grote of kleine ruimte, zonder je het gevoel te geven dat je in een koude fabriekshal woont of werkt. Deze van oorsprong Franse betonlaag is in vrijwel elke gewenste kleur verkrijgbaar en kan in een uniforme of gemêleerde look worden aangebracht. Je kunt Waxed Concrete gebruiken om elke sfeer te creëren die je wilt in elke kamer die je kiest. Van strak en ultra modern tot warm en elegant. En net als ‘gewone’ betonnen muren, zal geen enkele beton ciré muur er identiek uitzien. Je hebt dus echt iets unieks. 

Beton ciré is geschikt voor gebruik op alle ondergronden, het kan zelfs worden toegepast op hout, gips, of oude tegels. En omdat het waterdicht is, kun je het zelfs in badkamers en doucheruimtes laten aanbrengen. Je hebt dus geen last meer van het schoonmaken van naden waarin zich schimmel heeft opgehoopt, want er zijn simpelweg geen naden of voegen meer. Beton ciré is bovendien een hoog alkalische wandafwerking, waar onzichtbare bacteriën en schimmels zich niet thuis voelen. Je muur ziet er niet alleen schoon uit, maar is ook echt schoon.

Hoe breng je het aan?

Beton ciré kan, zoals al gezegd, op vrijwel elke ondergrond aangebracht worden. Beton cire over tegels aanbrengen is dus ook zeker mogelijk. Je hoeft de tegels niet uit je badkamer te slopen, maar je moet het wel over een egale ondergrond gieten. Dat is dus de eerste stap; ervoor zorgen dat je die egale ondergrond hebt. Dit doe je met een primer die eerst handdroog moet worden. Deze droogtijd is afhankelijk van je ondergrond en de omstandigheden in de ruimte. Dit duurt meestal langer dan een uur. Daarna kun je je eerste laag beton ciré aanbrengen. Nadat deze laag is opgedroogd (dit duurt wel even), kun je deze schuren en stofvrij maken. De tweede laag beton ciré kan dan worden aangebracht. Wanneer ook deze laag echt goed droog is kun je nog een keer schuren. Na dit schuren is het tijd voor de colorfresh die het oppervlak weer verfrist en de gekozen kleur goed naar boven brengt. Als laatste stap is het raadzaam om de Pu aan te brengen. Dit is een toplaag die het beton ciré waterdicht maakt. 

lees meer

Gerelateerd blogs

Hoe zorg je dat een bouwproject goed verloopt?

In de bouw is het mega belangrijk dat alles goed geregeld is. Of het nou gaat om het bouwen van nieuwe huizen of het...

Een huis om oud in te worden: hoe zie jij dat voor je?

Wanneer je je eerste huis koopt, dan denk je waarschijnlijk nog niet aan de wensen die je gaat hebben als je, zoals dat zo...

Hoe je huis te verkopen zonder publiciteit

Je huis verkopen zonder geluid te maken is de nieuwe manier om te gaan! Stille verkoop wordt steeds populairder, omdat zowel kopers als verkopers...

Leuke items om de kinderkamer op te vrolijken

Als u bent zoals de meeste ouders, wilt u de kamer van uw baby zo speciaal mogelijk maken. Een manier om dit te doen...