Je gevel optimaal onderhouden is belangrijk 

Het maakt niet uit of je in een huurwoning of in een koopwoning woont, het is en blijft belangrijk om de gevel altijd optimaal te onderhouden. De materialen in de gevel van een woning hebben het namelijk zwaar te verduren. Ze zijn vatbaar voor schimmels die ontstaan na regenval, maar ook is het mogelijk dat gevel beginnen te scheuren door aardverschuivingen of verzakkingen. Wanneer er sprake is van schade aan je gevel, dan is het heel goed mogelijk dat de waarde van een woning enorm keldert. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het belangrijk om regelmatig je gevel te onderhouden. Hierdoor kun je ook op tijd ingrijpen als je ziet dat je gevel schade hebben opgelopen.

Hoe onderhoud je de gevel?

De kans is groot dat je niet precies weet hoe je je gevel moet onderhouden. Dat is niet gek als je dat nog nooit gedaan hebt. Het onderhouden van een gevel is zeker niet lastig en bestaat vaak voornamelijk uit het schoonmaken van de gevel. Dit doe je met een hogedrukreiniger, maar het is hierbij van groot belang dat je de voegen van de gevel niet wegspuit. Doe je dat wel, dan moet je ook de voegen weer repareren. Het is naast het schoonmaken erg handig om de voegen van de gevel te controleren. Daarnaast kun je schade aan de voegen en gevel door regenval voorkomen door Frake gevelbekleding aan te brengen. Hiermee kun je de levensduur van de gevel niet alleen verlengen, maar ook hoef je de gevel minder vaak te onderhouden. 

Vergeet de kozijnen niet 

De kozijnen van je woning zijn voor een groot deel onderdeel van de gevel. Veel mensen die hun gevel onderhouden vergeten ook de kozijnen te onderhouden. Dit is erg zonde, want het is belangrijk dat de kozijnen zoals bijvoorbeeld een binnendeurkozijn goed onderhouden worden. Wanneer we over het onderhouden van kozijnen spreken, dan bestaat dat vaak aan het opnieuw verven van de kozijnen, kijken of er lekkages zijn en het versterken of aanbrengen van een nieuwe laag kit. Lijkt het onderhouden van de gevel, maar ook de kozijnen, van je woning erg veel werk? Dan kun je dit het beste uitbesteden aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in het onderhouden en renoveren van gevels. Deze bedrijven zijn zeer eenvoudig te vinden op het internet. Door zoektermen als ‘gevelonderhoud Amersfoort’ te gebruiken, zul je binnen enkele seconden talloze bedrijven vinden die jou kunnen helpen. 

lees meer

Gerelateerd blogs