Kunststof kozijnen en deuren

Je kozijnen en je voordeur zijn het visitekaartje van je huis. Je wilt dat het er goed uit ziet. Wanneer je kozijnen of voordeur rot zijn, wil je dat ze snel vervangen worden. Wanneer je kiest voor kunststof kozijnen en een kunststof voordeur, dan hoef je er daarna helemaal niets meer aan te doen. Je hoeft het niet meer te verven en te onderhouden. Het blijft gewoon mooi zonder dat je er maar iets aan hoeft te doen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Kozijnen

Kunststof kozijnen zijn niet alleen leverbaar in verschillende kleuren en formaten, ook zijn ze leverbaar in verschillende stijlen. Je hebt kozijnen die helemaal passen in het plaatje van nu. Dit zijn slanke kozijnen en passen in nieuwbouwhuizen, maar ook in oudere woningen. Je kunt ook kiezen voor kunststof kozijnen in een houtlook. Deze kunststof kozijnen lijken net op houten kozijnen. Je hebt hiermee de mooie uitstraling van hout, maar je hoeft niet ieder jaar op een ladder te staan om ze te verven. Je hebt ook kozijnen in een ouderwetse look. Deze zijn ideaal voor jaren 30 woningen.  Ook de uitstraling van de kozijnen kent wat variaties. Zo kun je kiezen voor een glanzende uitstraling, een matte, of een met houtnerven.

Ramen

Wanneer u uw kozijnen gaat vervangen, zijn de ramen ook erg belangrijk. Er zijn verschillende soorten ramen. Zo zijn er vaste ramen. Deze gaan niet open en dicht en zijn daarom erg veilig. Draaikiepramen zijn erg populair. Je kunt ze van binnenuit schoonmaken en ze zijn ook erg veilig door bepaalde keurmerken. Een valraam is erg geschikt voor kleine ruimtes. Je kunt hiermee ventileren op de kiepstand. Dubbel openslaande ramen ken je misschien wel uit films. Deze ramen kunnen links en rechts tegelijk wagenwijd open. Deze ramen zijn handig als je eens flink wilt luchten of wilt verhuizen.

Voordeur

Ook voordeuren zijn er in verschillende stijlen. Zo kun je kiezen voor een moderne stijl. Deze stijl kenmerkt zich door het minimalistische en functionele karakter. Ook kun je kiezen voor de jaren 30 stijl. Wanneer je ook kozijnen neemt in deze stijl, sluit het allemaal erg mooi op elkaar aan. Daarnaast kun je ook nog eens kiezen voor een landelijke stijl.

Veiligheid

Veiligheid gaat boven alles. Je wilt daarom dat je je huis goed kunt afsluiten. Het is daarom belangrijk dat deur een goed slot heeft. Een deur met een kerntrekbeveiliging heeft dat. Veel inbrekers gebruiken een kerntrekker om sloten open te draaien. Met de kerntrekbeveiliging hebben ze geen schijn van kans. Ook is een meerpuntssluiting erg belangrijk. Hierdoor wordt de voordeur op zes punten dichtgedraaid. Vergeet ook het veiligheidsglas niet.

lees meer

Gerelateerd blogs

Je gevel optimaal onderhouden is belangrijk 

Het maakt niet uit of je in een huurwoning of in een koopwoning woont, het is en blijft belangrijk om de gevel altijd optimaal...

Haagplanten

Haagplanten worden in de Nederlandse tuinen veel toegepast en dit komt door de verschillende voordelen die de haagplant met zich meebrengt. Een van de...

Hoe kun je een grond container het best beladen?

Ga je een grond container huren? Dan is het belangrijk dat je van tevoren rekening houdt met de spelregels. Vaak hebben de aanbieders een...

Hoe zorg je dat een bouwproject goed verloopt?

In de bouw is het mega belangrijk dat alles goed geregeld is. Of het nou gaat om het bouwen van nieuwe huizen of het...