Vismagneet wat is dat?

Misschien heb je wel eens van een vismagneet gehoord, maar heb je dan ook enig idee wat het is? Als je vaak gaat magneetvissen dan weet je het antwoord natuurlijk wel, maar we leggen het je graag uit. Er wordt gebruikgemaakt van een vismagneet als je gaat magneetvissen. Je gaat dan vissen met een sterke magneet en daar is dan een touw aan bevestigd. Je gooit eerst de magneet in het water en dan trek je hem weer naar je toe. Het doel wat je dan voor ogen hebt is dat er wat leuks aan hangt! Er bestaan bijvoorbeeld vismagneten die een trekkracht hebben van wel 88 kg, maar er zijn er ook van 360 kg. Goed om je daar dus eens verder in te verdiepen zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult gaan maken zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wat kun je doen met magneetvissen?

Als je gaat magneetvissen dan hoop je natuurlijk dat je iets wat erg waardevol is naar boven gaat halen. Misschien wel een kluis! Veel mensen die er gebruik van maken, kiezen dan een vijver of een beekje. Je zou ook een plas in je eigen regio eens kunnen proberen. Eigenlijk kun je overal waar water is, deze ‘sport’ toepassen. Je gaat dan op zoek naar oude spullen die per ongeluk in het water terecht zijn gekomen (of soms hebben mensen ze er bewust achter gelaten). Steeds meer mensen maken er gebruik van in hun vrijetijd. Je bent dan namelijk lekker buiten en dat is goed voor iedereen. De meeste mensen gaan dan met tweeën ergens naar toe en hopen dat ze dan wat leuks naar boven halen. De reden dat veel mensen samen gaan, is omdat het toch wat leuker is dan alleen. Zo kun je bijvoorbeeld een dagje samen naar het kanaal en daar een hele tijd rondhangen en wie weet wat er dan naar boven komt.

Welke magneet heb je nodig?

Als je op zoek gaat naar de juiste magneet, dan moet je goed kijken naar wat je doel is. Het hangt er namelijk vanaf hoeveel kg je naar boven wil halen. Je zou kunnen denken aan honderden kilo’s, maar je kunt je ook focussen op lagere gewichten. Als je dat weet dan kun jij de juiste vismagneet kopen. Je hebt namelijk allerlei soorten en als hij veel gewicht aan kan, heb jij een grotere kans op een mooie vangst.

 

lees meer

Gerelateerd blogs