Je tuin onderhouden

Het is alweer even zomer, het weer is nog wisselvallig, de ene keer regen en dan weer zon, dat betekent groeizaam weer. In je tuin groeit het onkruid stevig door en ook al je andere planten en gewassen varen wel bij dit weer. Ook is dit weer de tijd om ongenode gasten uit je tuin te weren. Slakken, motten, bloedluis en Wolluis zijn gevreesde vijanden van onze dierbare gewassen. Een aantal  van deze gevaren worden bestreden door onder andere de vogels die rupsen eten en egels die slakken lusten. Maar dat neemt niet weg dat er nog voldoende gevaren voor de gewassen resteren. Je kunt zoals nog veelvuldig gedaan wordt gebruik maken van chemische bestrijdingsmiddelen. Je zult daarmee de schadelijke insecten zeker uitschakelen maar ook de nuttige insecten zoals bijen en spinnen zullen het leven laten. Je kunt ook de keuze maken voor biologische bestrijding.

Insectenbestrijding bij dieren

Een milieuvriendelijk alternatief voor de chemische weg is biologische bestrijding van ongedierte. Bij biologische bestrijding worden nuttige insecten ingezet om de ongenode insecten te bestrijden. Er zijn vele nuttige insecten die ingezet kunnen worden. Ook bij dieren is het nodig om ongewenste gasten in de huid te bestrijden. Bloedluis kippen is daar een voorbeeld van. Bloedluizen zijn parasieten die het leven van diverse dieren onaangenaam kunnen maken. Kippen, duiven, kanaries, parkieten, spinnen en andere reptielen kunnen vreselijk last krijgen van bloedluizen. De bestrijding van bloedluizen is mogelijk door roofmijten in te zetten. Voordeel van bestrijding met roofmijten is dat roofmijten 24 uur per dag doorgaan met bestrijden. Een langdurige en biologische oplossing. De biologische bestrijding zal de komende jaren steeds vaker gebruikt gaan worden is de verwachting. Zowel voor planten als ook voor dieren is het uiteindelijk een prima milieu vriendelijke oplossing.

Waarom biologische bestrijding?

De biologische bestrijding van ongewenste insecten zal de komende jaren steeds meer aandacht gaan krijgen. De voordelen ten opzichte van chemische bestrijding zullen steeds zwaarder gaan wegen. Biologische bestrijding geeft geen milieuschade door residuen van pesticiden in het gewas, in de bodem of oppervlaktewater. De bestrijders houden zichzelf in stand. Ze voeden en vermenigvuldigen zich. De op te ruimen prooi kan niet resistent worden zoals bij chemische bestrijding wel het geval kan zijn. Voldoende redenen om voor de biologische variant te kiezen. Steeds meer particulieren en bedrijven worden zich bewust van de biologische bestrijdingsmogelijkheden en gaan er dus ook gebruik van maken. Het milieu zal er steeds meer baat bij gaan hebben.

lees meer

Gerelateerd blogs

Hoe zorg je dat een bouwproject goed verloopt?

In de bouw is het mega belangrijk dat alles goed geregeld is. Of het nou gaat om het bouwen van nieuwe huizen of het...

Een huis om oud in te worden: hoe zie jij dat voor je?

Wanneer je je eerste huis koopt, dan denk je waarschijnlijk nog niet aan de wensen die je gaat hebben als je, zoals dat zo...

Hoe je huis te verkopen zonder publiciteit

Je huis verkopen zonder geluid te maken is de nieuwe manier om te gaan! Stille verkoop wordt steeds populairder, omdat zowel kopers als verkopers...

Leuke items om de kinderkamer op te vrolijken

Als u bent zoals de meeste ouders, wilt u de kamer van uw baby zo speciaal mogelijk maken. Een manier om dit te doen...