Ir panelen in plaats van een centrale verwarming?

Is uw verwarming stuk of aan vervanging nodig? Dan is het eens goed om na te denken over wat u precies wilt doen. Wilt u een centrale verwarming of IR panelen? Steeds meer mensen vervangen hun centrale verwarming door IR panelen. Dit komt doordat IR panelen veel voordelen met zich meebrengen. Bent u benieuwd naar welke voordelen het heeft als u IR panelen neemt in plaats van een centrale verwarming? Hier zijn er een paar voor u opgeschreven.

Energieverbruik

Met IR panelen kunt u besparen op uw energiekosten. Dit komt doordat de infrarood panelen energie zuinig zijn in het gebruik. Hierdoor zal aan het einde van het jaar uw energiekosten minder zijn en hoeft u minder te betalen.

Het energieverbruik van IR panelen wordt minder doordat deze IR panelen geen gebruik maken van de luchtverwarming. IR panelen stuurden directe infrarood stralen uit naar objecten en mensen. Hierdoor zal het bij een luchttemperatuur van 18 graden lekker warm aanvoelen terwijl u met een centrale verwarming dan nog lekker onder een dekentje op de bank zou willen kruipen. Of met hele dikke wollen sokken over de vloer wilt lopen. Daarnaast gaat er ook veel minder lucht verloren door opstijgende lucht. Er is namelijk geen sprake van convectie.

Luchtcirculatie

IR panelen geven zoals eerder gezegd stralingswarmte af. Hierdoor verwarmen IR panelen de ruimte niet met lucht, maar met infrarood straling. Daardoor krijgt u ook geen convectie. Hierdoor wordt er geen huisstof en andere fijnstof meegenomen en verspreid rond het huis. Hier zult u bij IR panelen veel minder last hebben doordat het plafond ten opzichte van de vloer veel gelijker zijn in warmte dan bij een centrale verwarming. Hierdoor krijgt u dus met IR panelen veel minder snel last van huisstofmijt.

Nano infrarood panelen

Bent u ervan overtuigd dat u voor IR panelen gaat? Top! Een goede optie voor IR panelen zijn Nano infrarood panelen. De Nano infrarood panelen vallen onder een goede kwaliteit-prijs garantie. Met Nano infrarood panelen krijgt u waar voor uw geld. Ook zult u door middel van Nano infrarood panelen energiekosten besparen zoals eerder is benoemd. Daarnaast als u iemand in huis hebt die allergisch is voor huisstof mijt zal hier veel minder snel last van krijgen met Nano infrarood panelen dan met een centrale verwarming. Bovendien zijn de Nano infrarood panelen binnen no-time gemakkelijk en snel geïnstalleerd en werken ze meteen. Dat is erg prettig en daarom is het goed om te kijken naar de mogelijkheden die hierbij komen kijken. 

Vraag altijd advies voordat je besluit om tot aanschaf van infrarood panelen over te gaan. Zo weet je zeker dat je het beste aanschaft voor bij jou in huis. 

lees meer

Gerelateerd blogs