Het is verhuis tijd!

Mijn vriendin en ik zijn onlangs verhuisd naar een rustigere plek in Nederland. Wij hebben het hier erg naar ons zin. We wonen dicht bij een supermarkt, basisschool en metrostation, maar toch wel op een rustige plek waar veel groen is. Toen wij het huis kochten, hebben wij dit helemaal gestript. Niks bleef er meer van over. Het is daarom nu tijd om daar verandering in te brengen. We gaan ons huis omtoveren tot paleis, waar iedereen zich welkom voelt. Onze smaken lopen erg uiteen, daarom is het belangrijk om er een professional bij te halen.

De woonkamer

Eén ding is zeker. Er komt een grote U-bank, met een wit kleed eronder. Gelukkig waren wij het hier beide al snel over eens. De kozijnen worden zwart geverfd. Maar wat voor vloer hoort daar dan bij? Kiezen we voor pvc vloeren of een gietvloer? Pvc vloeren zijn houtvrije parketvloeren. Het is een kunststof parketvloer gemaakt van verschillende lagen. Pvc vloeren zijn speciaal ontwikkeld als alternatief voor laminaat, parket of natuursteen. Persoonlijk vind ik natuursteen het allermooist. Jammer genoeg heeft mijn vriendin de keuze al gemaakt.  Misschien krijg ik haar zo ver om in de keuken wel natuursteen te plaatsen, met vloerverwarming.

De badkamer

De woonkamer is een feit, nu is het tijd voor de badkamer. De badkamer wordt ook volledig eruit gesloopt. De mannen mogen uiteraard dit werk doen en de vrouwen kiezen de materialen en kleuren uit. Gelukkig waren wij het hier al snel over eens. Het wordt een marmeren badkamer. Het is tijdloos en ziet er altijd goed uit. De badkamer wordt als tweede gedaan, gelukkig wonen mijn ouders om de hoek en kunnen wij daar douchen.

De keuken

Waar ik altijd van droomde is een keukeneiland. Hoe fijn is het als je lekker aan de bar een biertje kan doen met wat vrienden. Het ziet er strak en opgeruimd uit. Het blad wordt van hout en de kastjes zijn zwart marmer. Dit komt net zoals in de badkamer ook weer terug. We beginnen met de keuken. Gelukkig maar! Dit is het allerbelangrijkst.

Tijd om de pakken aan te trekken, de materialen klaar te leggen en het hele huis kaal te maken. Ik heb een aantal vrienden ingeschakeld die mij zullen helpen met sjouwen en slopen. De nieuwe keuken en badkamer worden over twee weken al geleverd, dus er zit wat haast bij. Ondertussen heb ik mijn vriendin op pad gestuurd om een aantal leuke meubels uit te kiezen. De levertijd daarvan is tegenwoordig ook drie maanden.  

lees meer

Gerelateerd blogs

Kunststof kozijnen en deuren

Je kozijnen en je voordeur zijn het visitekaartje van je huis. Je wilt dat het er goed uit ziet. Wanneer je kozijnen of voordeur...

Waar komen naaktslakken vandaan?

Indien je een tuin bezit bij je huis, zul je dit wel herkennen: het krioelt in de zomer van de naaktslakken. Daar zit je...

Een nieuw begin in een nieuw huis

Als je in een nieuw huis bent gaan wonen is dat natuurlijk heel fijn en mooi. Het zal een nieuw begin zijn en een...

Een industriële look in de tuin creëren? Volg deze tips!

Ben jij tevreden met de industriële look in je woning, maar ben je op zoek naar tips om dit ook in de tuin te...