Ben je op zoek naar een pelletkachel?

Ben jij op zoek naar een verwarmingsbron op hout voor uw huis? Dan is een pelletkachel waarschijnlijk de perfecte optie voor jou. Met een pelletkachel hoef je zelf niet steeds meer het hout bij te vullen. Het wordt namelijk zelf geregeld en dit is een groot voordeel! Daarnaast zijn er een hoop verschillende pelletkachels om uit te kiezen. Een pelletkachel geeft niet alleen warmte, maar zorgt ook voor een statement decoratie stuk in je woonkamer en een knus gevoel.

Hoe werkt een pelletkachel

De pelletkachel hoef je namelijk alleen maar op de gewenste temperatuur te zetten en dan regelt de kachel het voor de rest. De pelletkachel ontsteekt zichzelf en zorgt ervoor dat uw woonruimte verwarmt, wordt op de aangegeven temperatuur. De kachels zijn daarnaast voorzien van een voorraad box en voegt de pellets zelf toe aan de verbrandingskamer wanneer dat nodig is. De pelletkachel kan worden geïnstalleerd door professionals die hier kennis in hebben. Ook is het mogelijk dat ze de bestaande haard voor jou verwijderen. Ervaren montage teams zorgen ervoor dat de pelletkachel op de juiste manier wordt geplaatst en dat je zelf geen zorgen hoeft te hebben over de installatie van de pelletkachel.

Voordelen pelletkachel in vergelijking met gaskachel

Een palletkachel heeft een veel hoger rendement dan een gaskachel. Dit kan tot wel 90% meer zijn. Tegenwoordig zijn ook een hoop moderne palletkachels gemaakt met een elektronisch regelsysteem. Dit systeem zorgt er voor dat het verbrandingsproces wordt bewaakt en de veiligheid wordt gewaarborgd. Daarnaast is over het gemeen een pelletkachel goedkoper dan een gaskachel. Het stoken met houtpellets in plaatst van gas kan een hoop energiekosten besparen. Tenslotte vinden wij dat een pelletkachel meer sfeer geeft dan een gaskachel. De warmte en de moderne kleuren waar een pelletkachel verkrijgbaar in is zorgt voor een warm en knus gevoel in huis.

De verschillende soorten pelletkachels

Pelletkachels komen in een hoop verschillende maten, kleuren en ontwerpen. Ze kunnen klein zijn, maar juist ook een groot deel van de muur in nemen. Het aanbod van pelletkachels is groot en daarom is er voor ieder wel wat moois te vinden wat past in zijn of haar huis. Vind je het lastig om een pelletkachel te kiezen die past in jouw woning? Dan is het wellicht een goede oplossing om gebruik te maken van een 3D-ontwerp. Met een foto en realistisch 3D-ontwerp kan je kijken of de pelletkachel passend is in de ruimte waar je hem potentieel wilt plaatsen.

lees meer

Gerelateerd blogs