Hoe zorg je voor het mooiste gazon van de straat?

De meeste mensen hebben een gazon in de tuin. Het gazon ligt er in de ene tuin aanzienlijk beter bij dan in de ander. Als je ervoor wilt zorgen dat jouw gazon iets wordt om trots op te zijn, dan is het belangrijk dat je het gazon goed verzorgd. Het verzorgen van het gazon dien je op diverse manieren te doen. Hoe meer tijd je investeert in het onderhouden van je gazon, hoe beter het er uit komt te zien. Wel dien je het op de juiste manier aan te pakken.

Je gazon mulchen

Je gazon kan net als wij last hebben van verschillende weersomstandigheden. Dit heeft meestal te maken met dat de bodem niet goed genoeg is voor het gazon. Om de bodem gezonder te maken kun je ervoor kiezen om het gazon te mulchen. Met mulchen zorg je ervoor dat er meer voeding in de bodem terecht komt. Hierdoor wordt het gras gezonder en daardoor sterker en mooier.

Hoe mulch je jouw gazon?

Mulchen is een duurdere naam voor het bemesten van de tuin. Je doet dit door organisch tuinmateriaal op het gazon te strooien. De natuur verwerkt dit en zorgt voor een rijkere voeding in de bodem. Naast dat mulchen zorgt voor meer voeding in de bodem zorgt het ook voor bescherming tegen verschillende weersomstandigheden. Door te mulchen verklein je de kans dat je gazon uitdroogt.

Hoe kun je onkruid bestrijden met mulchen?

Mulchen helpt ook bij de bestrijding van onkruid. Houd er wel rekening mee dat mulchen een preventieve manier is van onkruid voorkomen. De reden dat mulchen hierbij helpt is omdat onkruidzaden niet tot ontwikkeling komen omdat ze niet door de laag mulch heen komen.

Waar moet je rekening mee houden bij het bestrijden van onkruid?

Onkruid kan je op diverse manieren bestrijden. Een andere manier is door het te verwijderen. Wel is het belangrijk dat je hierbij weet wat je verwijderd. Bij onkruid is er een onderscheid te maken tussen zaad- en wortelonkruid. Zaadonkruid zijn plantjes die niet langer dan een jaar leven en razendsnel zaadjes verspreiden. Een goed voorbeeld van zaadonkruid is de paardenbloem. Wortelonkruid zijn planten met wortels die erg diep de grond in schieten. Dit maakt het lastig om wortelonkruid te verwijderen. Een voorbeeld van wortelonkruid is de brandnetel. De soort onkruid bepaalt wat van bestrijdingsmethode je toe moet passen. Onkruid bestrijden heeft dus niet maar één aanpak die altijd werkt. Lees je daarom vooraf goed in en zorg ervoor dat je weet wat je doet.

 

lees meer

Gerelateerd blogs