Kunstgras bestellen?

Kunstgras is een kunstmatig alternatief voor gras en wordt onder meer in de sportwereld toegepast en komt uit Amerika vandaan. Het wordt tegenwoordig gebruikt in de plaats van echt gras, omdat het er echt uitziet en onderhoud scheelt. Kunstgras voor in de tuin kopen is een best lastige keuze. Er zijn verschillende opties aan kunstgras. Veel aanbieders, dus de keuze is niet gemakkelijk. Maar als je kunstgras besteld hebt komt er natuurlijk nog veel meer bij kijken. Je moet het kunstgras aanleggen en natuurlijk ook goed onderhouden. In dit artikel vind je meer informatie over kunstgras, hoe je het aanlegt en je kunstgras moet onderhouden. 

Hoe leg je kunstgras aan?

Kunst laten aanleggen kan door een bedrijf, maar je kan het ook zelf doen. Kunstgras kan dus professioneel worden geïnstalleerd door bedrijven die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van kunstgras. Maar je kan het natuurlijk ook zelf doen als je mensen hebt die je willen helpen. De installatie van kunstgras omvat het uitgraven van het te bedekken gebied, zoals het verwijderen van stenen, wortels en ander puin, en het verdichten en afwerken van het oppervlak. Een ondervloer kan soms nodig zijn.

Houd hier rekening mee als je kunstgras gaat aanleggen

Kunstgras kan niet zomaar als een kleed op kale grond worden aangelegd. Over het algemeen beginnen de meeste kunstgrasvelden met het uitgraven van 12 centimeter. Aan de basis bevindt zich een systeem van pijpafvoeren dat speciaal is ontworpen voor uw eigendom, water moet consequent uit het gebied weglopen om bacteriële problemen te voorkomen. Een 5 tot 7 cm dik mengsel van 60 procent steenslag tot 40 procent fijn aggregaat is een typische basislaag die het drainagegebied bedekt. Wanneer ze worden geëgaliseerd, vormen deze rotsen een stevige, waterdoorlatende laag voor de bovenste graslaag. De combinatie van grote en kleine stenen zorgt ervoor dat de onderlaag jarenlang stabiel blijft, zelfs als het kunstgras veel voetverkeer krijgt.

Onderhouden van kunstgras 

Kunstgras is onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. Het is belangrijk dat je dus nog wel regelmatig wat onderhoudswerkzaamheden uitvoert. Hier zijn de meest elementaire reinigings- en onderhoudsstappen om de levensduur van uw synthetisch kunstgras te verlengen. Ten eerste moet je de vlekken verwijderen en gemorste vloeistoffen meteen met een mild huishoudelijk reinigingsmiddel. Voor hardnekkige vlekken kan je een paar druppels ammoniak toevoegen. Ook moet je regelmatig het kunstgras spuiten om het schoon te spoelen. Als je huisdieren hebt is het ook belangrijk als zij per ongeluk hun behoeftes doen op het kunstgras om het zo snel mogelijk weg te halen. 

Kunstgras is fijn en vereist niet veel onderhoud, maar je moet natuurlijk wel, als je het langer mooi wil houden, er het een en ander aan doen. 

lees meer

Gerelateerd blogs