3 Aandachtspunten bij het kopen van een picknicktafel

Je dierbaren verzamelen voor een gezellige picknick is altijd een bijzondere ervaring. Om dit te realiseren moet je echter wel investeren in een mooie picknicktafel. Het mooie is dat er een ongelooflijke verscheidenheid aan tafels is om uit te kiezen, zoals een Douglas picknicktafel. Desalniettemin is het raadzaam om de tijd te nemen, door zoveel mogelijk catalogi te bladeren en iets te kiezen dat voor jou werkt. Hier zijn 3 belangrijke dingen om te overwegen voordat je een picknicktafel douglas koopt.

Het juiste materiaal kiezen

Picknicktafels zijn gemaakt van een breed scala aan materialen. Elk van deze materialen heeft bepaalde voor- en nadelen waarvan je op de hoogte moet zijn. Maar traditioneel gezien worden de meeste tafels gemaakt van hout, metaal of een combinatie van beide. Houten tafels hebben die natuurlijke uitstraling en passen gemakkelijk in iedere tuin. Bovendien kan hout ook worden geleverd met een prachtige afwerking, inclusief opvallende vlekken waardoor de tafel echt opvalt. Hout is echter gevoelig voor rot en kromtrekken. Houten tafels kunnen na verloop van tijd ook vervagen als ze worden blootgesteld aan UV-licht en moeten regelmatig opnieuw worden gelakt.

Je kunt ook overwegen om picknicktafels op metalen basis te kiezen. Aluminium en staal worden hier veel gebruikt en deze materialen bieden een wereld aan voordelen. Metalen tafels zijn bijvoorbeeld vaak weerbestendig en gaan jaren mee met zeer minimaal onderhoud. Je krijgt ook de kans om de afwerking volledig aan te passen met elke gewenste kleur verf. Het enige nadeel van metalen tafels is dat ze behoorlijk zwaar en ook een beetje duur kunnen zijn.

Het is ook mogelijk om picknicktafels te kiezen die metaal en hout tegelijkertijd combineren. Sterker nog, een tafel met een massief metalen frame met houten banken en tafelbladen is vaak een goede keuze. Andere veelgebruikte materialen zijn vinyl, riet en zelfs beton.

Grootte en ontwerp van je picknicktafel

Misschien wil je ook de grootte en het ontwerp van je picknicktafel kunnen aanpassen, afhankelijk van waar je de tafel wilt gebruiken. Overweeg dan om een ​​opvouwbare picknicktafel met rugleuning te kiezen, die kan worden ingeklapt en kan worden opgeborgen als hij niet wordt gebruikt. Dit biedt een uitstekende veelzijdigheid. Bovendien zorgt de toegevoegde rugleuning ook voor extra comfort. Wat betreft de grootte, een typische picknicktafel moet gemakkelijk plaats bieden aan ten minste drie personen aan weerszijden. Maar als je niet al die zitruimte nodig hebt, kun je een kleinere en compactere tafel kiezen.

Het budget

Tot slot is het ook belangrijk om te bedenken wat het budget is. De ene picknicktafels is tenslotte de ander niet en sommige zullen uiteraard meer kosten dan andere. Het draait echter allemaal om waar voor je geld krijgen. Koop niet zomaar de goedkoopste robuuste tuinbank die je kunt vinden. Vergelijk in plaats daarvan verschillende banken en tafels en kijk welke de beste eigenschappen bieden voor de beste prijs. Soms is het juist beter om wat meer uit te geven aan een kwaliteitstafel die jaren meegaat in plaats van een goedkope die na een paar weken kapot gaat.

lees meer

Gerelateerd blogs