Waarom kiezen voor duurzame palmolie?

Ben je iemand die veel geeft om de natuur en wilt dat er zoveel mogelijk van overblijft? Dan is het heel erg belangrijk dat je voornamelijk duurzaam gaat leven. Zeker op het gebied van voeding en cosmetica kun je op een aantal zaken letten. Een hele belangrijke daarvoor is palm olie. Het wordt veel gebruikt in de meeste producten. Echter is het juist belangrijk dat je voor duurzame palmolie kiest. Dit is namelijk veel beter voor de natuur. Wil je weten wat duurzame palmolie met je doet en met het milieu? Lees dan verder.

Je wordt er een beter mens van

Wanneer je kiest voor een product met duurzame palmolie denk je daarbij ook aan de natuur. Jaarlijks vinden er namelijk palm oil deforestation plaats. Palm oil deforestation houdt eigenlijk in dat voor de productie van palm olie ontbossing plaats vind. Ondanks dat palm oil deforestation slecht is voor de omgeving, kan palm oil deforestation ook ervoor zorgen dat het leefgebied van bedreigde diersoorten wordt bedreigd. Door palm oil deforestation wordt het leefgebied van deze dieren namelijk veel kleiner. Uiteindelijk zullen zij door palm oil deforestation geen plaats meer hebben en uitsterven.

Kies voor duurzaam

Wanneer je niet wilt bijdragen aan bijvoorbeeld palm oil deforestation kun je het beste kiezen voor duurzame palmolie. Duurzame palmolie gaat namelijk de palm oil deforestation tegen. Duurzame palmolie is namelijk palm olie die wordt geproduceerd zonder dat daarbij de natuur wordt aangepast. Dit betekent ook dat het verschil tussen duurzame palmolie en palm olie hem niet zit in de palm olie, maar juist in het maak proces. Wanneer je kiest voor duurzame palmolie weet je zeker dat voor het maken van deze duurzame palmolie geen natuur is aangetast.

Ben je momenteel bewust bezig met de natuur? Door bijvoorbeeld minder of geen vlees meer te eten? Of juist door rekening te houden met de producten die je in de supermarkt koopt? Zo is een belangrijk product dat in veel producten zit palm olie. Palm olie wordt namelijk vaak gebruikt als bindmiddel of juist om producten meer smeerbaar te maken. Als je kiest voor duurzame palm olie in plaats van palm olie draag je al niet bij aan de palm oil deforestation. Zo heb jij nog steeds je lekkere producten zonder dat er iemand of iets voor moet lijden. Dat zal je terwijl je aan het eten bent een fijner gevoel geven, maar hierdoor kun je er waarschijnlijk ’s avonds ook beter van slapen!

lees meer

Gerelateerd blogs

Een huis om oud in te worden: hoe zie jij dat voor je?

Wanneer je je eerste huis koopt, dan denk je waarschijnlijk nog niet aan de wensen die je gaat hebben als je, zoals dat zo...

Hoe je huis te verkopen zonder publiciteit

Je huis verkopen zonder geluid te maken is de nieuwe manier om te gaan! Stille verkoop wordt steeds populairder, omdat zowel kopers als verkopers...

Leuke items om de kinderkamer op te vrolijken

Als u bent zoals de meeste ouders, wilt u de kamer van uw baby zo speciaal mogelijk maken. Een manier om dit te doen...

De mooiste luxe producten voor je tuin

Wanneer jij een mooie plek wilt maken in je tuin of wanneer je een goede plek in je tuin hebt die niet benut is,...