Gemakkelijk een zakelijke motorverzekering online afsluiten

Als ondernemer kun je natuurlijk er voor kiezen om jouw auto zakelijk te verzekeren. Dit scheelt vaak een hoop geld en je bespaart dus op de kosten, maar je kunt ook jouw motor zakelijk verzekeren. Je hebt namelijk een zakelijke motorverzekering. Zo kun je als motorliefhebber ook profiteren van zakelijk verzekeren. Je kunt ook gemakkelijk deze motorverzekering online afsluiten via Combimotors.nl. Het grote voordeel van zakelijk verzekeren is dat je ook de btw kunt terugvragen van de aanschafprijs. Er zitten dus eigenlijk alleen maar voordelen aan zakelijk verzekeren. Het enige nadeel is dat je wel een ondernemer moet zijn. Zakelijk verzekeren is niet alleen handig voor jezelf, ook kun je motoren van het bedrijf gemakkelijk allemaal verzekeren zodat jouw werknemers ook zonder zorgen op pad kunnen gaan. 

Welke verzekeringen zijn er?

In Nederland zijn er 3 type verzekeringen. Zo heb je een WA volledig casco verzekering (all risk verzekering), WA beperkt casco verzekering (WA+ verzekering) en een basis WA verzekering. WA verzekering staat voor Wettelijk Aansprakelijkheids verzekering. Dit is verplicht in Nederland, zonder een WA verzekering mag je niet de weg op. Dan is de vraag welke je het best kunt kiezen. Heb je net een splinternieuwe motor aangeschaft, dan is het slim om een all risk verzekering af te sluiten. Dit kun je dus ook doen voor een zakelijke motorverzekering. Zo heb je de beste dekking voor jouw motor. Als je namelijk een aanrijding veroorzaakt ben je volledig verzekerd voor zowel jouw motor als voor de schade aan de andere partij. Het nadeel van all risk verzekeren is dat het de meest prijzige optie is. Als je een stapje lager kijkt heb je WA+. Het enige wat hier anders is, is dat je niet bent verzekerd bij schade aan jouw eigen motor als je dit zelf hebt veroorzaakt. Je bent dan wel verzekerd voor diefstal net zoals bij all risk. Als je nog een stapje lager gaat kom je op de goedkoopste optie uit, de WA verzekering. Met deze verzekering ben je alleen verzekerd bij schade die je verricht aan andermans voertuig. Je bent dan dus niet verzekerd bij diefstal. Welke het beste bij je past verschilt dus per motor en per bestuurder. Al deze motorverzekeringen kun je gemakkelijk online afsluiten.

Premie

Je wilt natuurlijk dat de premie zo laag mogelijk uitvalt maar dat je wel goed bent verzekerd. Dan kun je kiezen om een hoge eigen risico te nemen bij je zakelijke motorverzekering. De kosten zullen dan maandelijks lager uitvallen. Ook kun schadevrije jaren opbouwen om korting te krijgen op de premie. Als je dus goed rijdt word je daarvoor beloont.

lees meer

Gerelateerd blogs