Tips voor een tuin om van te genieten

Heel Nederland kijkt reikhalzend uit naar de zomer met de hoop dat er weer gereisd kan worden. Door de pandemie is dat het afgelopen jaar veelal onmogelijk geweest. Toch is er ook een kans dat het reizen nog even op zich laat wachten en we weer veel tijd in de tuin doorbrengen. Als dat het geval is, is het wel zo fijn om een tuin te hebben waar je echt van kunt genieten. Vorig jaar waren er veel mensen die plotseling heel veel tijd moesten doorbrengen in een saaie tuin vol tegels met plastic stoelen en tafels. Dat is natuurlijk niet ideaal. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal tips om deze zomer wel echt van je tuin te kunnen genieten. Dat is fijn of je nu wel of niet op vakantie gaat.

Ga tuinieren

Veel mensen denken dat tuinieren een hobby of passie is die meteen heel veel tijd in beslag moet nemen. Dit valt heel erg mee. Ook voor mensen zonder groene vingers die niet zoveel tijd hebben is tuinieren heel goed te doen. Er zitten veel voordelen aan het hebben van een groene tuin. Tegenwoordig hebben we in Nederland bijna elke zomer wel een hittegolf. Een tuin vol met tegels zal veel heter worden en minder aangenaam zijn dan een groene tuin. Zeker wanneer je ook nog groen hebt dat op een natuurlijke manier schaduw creëert. Denk bijvoorbeeld aan een mooie boom. Op macroniveau zijn groene tuinen ook beter voor natuur en milieu. Als laatste oogst het een stuk gezelliger. Als beginnende tuinier kun je een simpele plantenmix kiezen. Een andere slimme tip is om wat bloemen te planten die al vroeg in het voorjaar bloemen. Je kunt https://tuinland.nl/nl/bloembollen/page/2328/bloembollen kopen die al vroeg in het jaar bloeien.

Loungehoek

Om echt van je tuin te genieten moeten er natuurlijk ook fijne zitplekken zijn. Plastic tuinstoelen daar word je niet heel erg vrolijk van. Het is een goed idee om een fijne loungehoek te maken met hoogwaardige tuinmeubelen, het slimst onder een afkapping.

Als je echt een tropisch gevoel wilt toevoegen aan je tuin dan is het zelfs mogelijk om een hangmat op te hangen. Hier hoef je niet persé twee grote bomen voor te hebben. Het is ook een optie om een hangmat te nemen die een eigen standaard heeft waardoor je de hangmat overal kunt opzetten. Tuinmeubel onderhoud is natuurlijk wel belangrijk. Gelukkig zijn er tegenwoordig tuinmeubels die niet zoveel onderhoud vergen.

lees meer

Gerelateerd blogs