Hoe zorg je dat een bouwproject goed verloopt?

In de bouw is het mega belangrijk dat alles goed geregeld is. Of het nou gaat om het bouwen van nieuwe huizen of het aanleggen van een nieuwe straat. Het moet uiteindelijk perfect uitgevoerd worden, omdat andere mensen hier anders benadeelt door worden. Tijdens een bouwproject is er ontzettend veel waar aan gedacht moet worden en daarom moet hier eerst ook heel goed over nagedacht zijn. Je kunt niet zomaar aan de slag gaan, omdat er veel denkwerk aan te pas komt, voordat er daadwerkelijk gebouwd kan worden. Als er niet genoeg nagedacht wordt over hoe een bouwproject eruit moet komen te zien, dan kan dit zorgen voor grote problemen. Zo kunnen er verkeerde oplossingen worden bedacht en het resultaat kan hierdoor erg gaan tegenvallen. Alleen wat zorgt er nou voor dat een bouwproject wel goed kan verlopen?

Schakel de juiste experts in

Als eerst is het ontzettend belangrijk dat er mensen aan de slag gaan met het project die hier verstand van hebben. Kortom ga op zoek naar de juiste experts. Mensen die passie hebben voor wat ze doen en ook precies weten hoe ze iets aan moeten pakken. Mensen die veel weten over het beroep dat ze uitoefenen kan waarschijnlijk beter werken met tijdsdruk en kan ook creatieve oplossingen bedenken mochten er kleine problemen naar voren komen tijdens de bouw. Ga dus voor een project altijd op zoek naar de juiste mensen die je hierbij kunnen helpen, zodat de kans op een goed verloop erg hoog is. 

Zorg dat de omgeving weet wat er gaande is

Als het een groot bouwproject is dan kan dit zorgen voor wat moeilijkheden voor omliggende bewoners. Als er bijvoorbeeld een weg vervangen moet worden, dan kan dit vervelend zijn voor mensen die elke dag over deze weg moeten rijden. Probeer daarom altijd de omgeving goed op de hoogte te stellen van wat er aan de hand is. Probeer ook een goed blvc-plan te maken. In dit plan denk je als omgevingsmanager aan maatregelen, verantwoordelijkheden en afspraken rondom het bouwproject.

Denk na hoe je mensen zo min mogelijk tot last kunt zijn

Ga dus nadenken welke maatregelen er getroffen kunnen worden, zodat zo min mogelijk mensen belast worden. Als een weg wordt vervangen, dan kun je als eerst denken aan het informeren van de bewoners. Maar denk ook na over mogelijke manieren om de bewoners te helpen te navigeren door de buurt om zo rondom te weg te kunnen rijden. Geef dus alternatieve routes die niet al te belastend zijn voor de bewoners.

 

lees meer

Gerelateerd blogs