Het aanschaffen van kwalitatieve werkkleding

Kwalitatieve werkkleding is zeer belangrijk, zeker wanneer je in de bouw werkt of een soortgelijk beroep beoefend. Werkkleding van hoge kwaliteit is gemaakt van speciaal materiaal dat ervoor zorgt dat je veilig kunt werken. Het materiaal is namelijk speciaal geweven waardoor je minder snel scheuren in je kleding krijgt. Daarnaast is seizoenskleding aangepast op het buiten werken. Met veel omstandigheden is rekening gehouden zodat je in weer en wind prettig buiten kunt werken. Het voordeel van werkkleding is dat je ook veel zakken hebt waardoor het praktisch werken is.

Werkkleding voor alle weersomstandigheden

Als je veel buiten werkt dan zul je verschillende soorten werkkleding nodig hebben. In Nederland is het weer natuurlijk zeer wisselend waardoor werkkleding voor verschillende seizoenen noodzakelijk is. Voor welk seizoen je ook kleding koopt, kleding zal goed moeten ventileren, veilig zijn en ook functioneel zijn. Daarnaast is goede werkkleding pas weerbestendig als het winddicht en regendicht is. Speciale werkkleding is hier dan ook op aangepast. Je kunt verschillende jassen, broeken en ook onderkleding vinden. Als het namelijk erg koud is dan is het verstandig je in lagen te kleden. Speciale thermokleding is verkrijgbaar om ervoor te zorgen dat je het nooit koud krijgt tijdens het werk. De lagen die je daarboven draagt, zoals een jas en broek, zijn dus ook bestemd voor intens werk.

Werkkleding en veiligheid

Zowel werkkleding als veiligheidskleding moet aan specifieke eisen voldoen. Afhankelijk van het werk dat je doet zul je dan ook kunnen kiezen tussen verschillende soorten kledingitems die zijn aangepast op specifiek werk. Je kunt bijvoorbeeld werkkleding vinden met zeer duidelijke reflectiestrepen. Als je dicht bij langsrazend verkeer werkt is dit dan ook een vereiste. Afhankelijk van het werkveld waarin je werkt kun je kleding kiezen met reflectiestrepen die over je gehele outfit duidelijk aanwezig zijn. Is zichtbaarheid heel belangrijk? Dan kun je ook aparte veiligheidskleding zoals een veiligheidshesje aanschaffen. De veiligheidshesjes en -jassen zijn gemaakt voor intensief werk waardoor ze goed aansluiten. Het zijn daardoor goede jassen die voor veel zichtbaarheid zorgen.

Kleding als bescherming

Naast zichtbaarheid is een andere vorm van veiligheid de beschermingsgraad van kleding. Kleding die goede bescherming kan bieden is belangrijk in onder meer de bouw. De kledingitems mogen niet te dun zijn. Het stof moet extra stevig zijn zodat je je huid niet snel kan bezeren. Op bepaalde plekken is de kleding extra dik om meer bescherming te bieden. Daarnaast moet werkkleding genoeg warmte kunnen bieden in de winter en andere kledingitems moeten luchtig zijn in de zomer. Hierdoor kun je optimaal je werk beoefenen. Speciale werkkleding is erop aangepast om veiligheid en comfort te combineren.

lees meer

Gerelateerd blogs