Woning ontruiming na overlijden

Als er een woning ontruimd moet worden, is dat natuurlijk altijd vervelend. Want dat betekent dat er iets gebeurd is met de eigenaar. En niet alle familie, vrienden en nabestaande zijn in staat om een huis zelf te ontruimen. Daarom zijn er bedrijven die dit voor hen kunnen doen.

 

Woningontruiming leiders

Als er een persoon komt te overlijden, dan moet het huis ontruimd worden en hiervoor zijn speciale bedrijven. Die speciale bedrijven hebben meestal één persoon die de ontruimingsleider is. Deze persoon zijn taak is eigenlijk om alles soepel te laten verlopen. Daarom zal deze goed contact met de familie moeten hebben zodat ze deze zo goed mogelijk kunnen begeleiden. Als je contact hebt opgenomen met het bedrijf, zal de ontruimingsleider ook bij je aanwezig zijn. Samen met een aantal andere mensen komt deze langs om te constateren hoeveel werk er is en wat ze moeten gaan doen in het huis. De volgende keer zullen ze terug komen en ook echt beginnen. Tussen deze twee periodes kun je overleggen met de ontruimingsleider wat voor spullen je zou willen bewaren. De ontruimingsleider zal je hier ook in begeleiden met wat beter is om weg te doen en wat je absoluut moet bewaren.

 

Wat doet het bedrijf?

Nadat je contact hebt opgenomen met het bedrijf, zal de woningontruiming Leiden van start gaan. Als eerste zal het bedrijf de spullen die vies en/of beschadigd zijn weg doen zodat ze een schonere werkplek hebben. Dit zijn dus ook vloerbedekking en trapbekleding die mogelijk vies is. Daarna zullen ze de spullen die je wilt bewaren uit het huis halen en die naar een plek brengen om het op te slaan of naar een door jou gekozen plek. Als dit allemaal gedaan is, zullen ze beginnen met alles schoonmaken. Wanneer het huis opgeleverd wordt, zal het sowieso bezemschoon zijn. Het kan zo zijn dat je gekozen hebt voor extra schoonmaak. Als dit zo is, zal dit eerst ook nog gebeuren.

 

Diensten

Er zijn bij een woningontruiming een aantal diensten die het bedrijf aanbiedt. Die diensten zijn onder andere het opruimen en verwijderen van tapijt en trapbekleding. Ook het vervoeren van de spullen en eigendommen is een van de diensten die zij leveren. Je kunt hierbij kiezen om de spullen naar je eigen huis te laten brengen, ze op te laten slaan door het bedrijf of om ze naar de kringloop te laten brengen. Het wegbrengen van de spullen die afval zijn, is ook één van deze diensten.

lees meer

Gerelateerd blogs