Waarom zou je een lounge dining set kopen?

Wanneer het weer het toelaat willen we naar buiten en zoveel mogelijk van onze tuin genieten. Die zien we meer en meer als een verlengstuk van onze woonkamer. Je tuin wordt pas compleet met een stijlvol tuinset. Die zijn er in steeds meer soorten, materialen en uitvoeringen. Zo is er altijd wel een tuinset die bij je woning en je tuin past. De keuze aan tuinsets is groot en varieert van standaard tuinmeubelen tot luxueuze lounge sets en heuse lounge dining sets. Vanwege hun afmetingen zijn ze ook handig voor kinderen en ouderen. Hou je van zo een lounge dining set? Omdat je makkelijker zou kunnen kiezen hebben we de voordelen er van op een rijtje.

Een lounge dining set, wat is dat?

Een lounge dining set is een van de vele soorten tuinmeubelen. Je kunt zo een dining set zowel gebruiken om te ontspannen als om comfortabel te eten. Een lounge dining set bestaat uit zowel hoge tafels en banken die je zitcomfort alleen maar verhogen. Het combineert alle voordelen van een loungeset met die van een tuinset en brengt extra sfeer in je tuin.

Houten lounge dining set

Lounge dining sets zijn er in vele materialen. Je uiteindelijke keuze bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit van je lounge dining set. Voor houten lounge dining wordt vooral  teak en steigerhout gebruikt. Dining sets uit teak zijn klassiek en tijdloos. Steigerhout is in korte tijd erg populair geworden, wellicht door zijn prijsvriendelijk karakter en unieke uitstraling.

Aluminium dining sets

Dit type lounge dining sets bestaan uit een open frame met een strak en eigentijds design. Aluminium is een opvallend licht materiaal en vraagt nauwelijks onderhoud. Het is ook weerbestendig en meestal voorzien van een beschermende powder coating, beschikbaar in alle mogelijke kleuren en kleurcombinaties.

Wicker lounge dining sets

Wicker is een kunststof draad in alle mogelijke kleuren en diktes. Het is een goedkoper alternatief voor vlechtwerk uit rotan, riet, bamboe of lianen. Deze materialen zijn zeker niet goedkoop, vragen relatief veel onderhoud en zijn relatief duur. Dit populair materiaal voor tuinmeubelen en lounge diner sets heeft als bijkomend voordeel dat het aan alle weersomstandigheden weerstaat en dus niet kan rotten.

Stijl lounge dining set

Zorg er bij je keuze voor dat je lounge dining set bij je de bouwstijl van je woning en je tuin past. Gaat je voorkeur naar een hoge tuintafel met bijpassende loungebank of naar een complete set?

lees meer

Gerelateerd blogs

Fleur de kamer op met..

De kamer opleuken, dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Zou je denken tenminste.. maar ik kan je vertellen dat dat reuze meevalt. De grootste...

Wat komt er allemaal bij kijken…

Je kan het bij alles wel bedenken en kijken wat er bij komt kijken. Maar we gaan nu even kijken wat er allemaal bij...

Het is verhuis tijd!

Mijn vriendin en ik zijn onlangs verhuisd naar een rustigere plek in Nederland. Wij hebben het hier erg naar ons zin. We wonen dicht...

Tips voor het aanleggen van een natuurlijke tuin

Je wilt je tuin zo natuurlijk mogelijk aanleggen. Dat is natuurlijk een prachtig streven, want jouw tuin is jouw privé stukje natuur. Hard en zacht Een...