Houd je gazon mooi: ga graszaad kopen

Dit is de tijd van het jaar om weer eens kritisch naar je gazon te kijken. Dit is het moment dat je voor het eerst dit jaar de grasmaaier uit de schuur haalt en dus kun je direct even goed kijken naar je gazon. Je zult zien dat er, in de loop van de winter, toch zo hier en daar wat kale plekken zijn ontstaan en je ziet ook exact waar je katten en de katten van de buren altijd over het gras lopen. Tel daar dan bij op dat ook je kinderen graag op het gras spelen en je weet: dit is het moment voor graszaad kopen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je complete gazon te verwijderen, om te spitten en opnieuw in te zaaien. In dat geval moet je flink veel graszaad kopen. Maar gaat het om hier en daar een kale plek? Dan kun je graszaad kopen om die plekken weer mooi te maken.

Graszaad kopen doe je online

Je moet alleen even bepalen welk graszaad je nodig hebt in jouw tuin. Niet alle gras doet het overal even goed. Ligt jouw tuin volledig in de schaduw? Ga dan graszaad kopen voor de schaduwtuin. Wil je dat je kinderen heerlijk op het gras kunnen spelen? Kies dan gras dat sterk is en specifiek geschikt is om op te spelen. Op de site zie je precies welke soorten graszaad er zijn.

Niet alleen graszaad, maar ook gazonmest is belangrijk

Je zult je (nieuwe) gazon goed moeten onderhouden. Je moet het af en toe beregenen en van gazonmest voorzien. Zeker wanneer je op "arme grond" leeft, zul je het graszaad een handje moeten helpen. Dat doe je door de grond los te maken voor je gaat zaaien. Je beregent de prut voor je gaat zaaien en je bemest de aarde voor je verder gaat. Zo zorg je ervoor dat ieder deel van je (toekomstige) gazon straks mooi gras heeft staan.

Vergeet ook het maaien niet

Door je gras regelmatig te maaien zorg je ervoor dat de open plekjes in het gras weer zonlicht krijgen. Na het maaien beregenen met een tuinslang of een sproeier die je aansluit op de waterleiding doet wonderen. Heb je een regenton staan? Dan kun je daar water uit gebruiken voor je gras en de rest van je tuin. Vergeet je ook niet om de kanten te maaien en het gras dat per ongeluk tussen de tegels is beland weg te halen?

lees meer

Gerelateerd blogs

Hoe zorg je dat een bouwproject goed verloopt?

In de bouw is het mega belangrijk dat alles goed geregeld is. Of het nou gaat om het bouwen van nieuwe huizen of het...

Een huis om oud in te worden: hoe zie jij dat voor je?

Wanneer je je eerste huis koopt, dan denk je waarschijnlijk nog niet aan de wensen die je gaat hebben als je, zoals dat zo...

Hoe je huis te verkopen zonder publiciteit

Je huis verkopen zonder geluid te maken is de nieuwe manier om te gaan! Stille verkoop wordt steeds populairder, omdat zowel kopers als verkopers...

Leuke items om de kinderkamer op te vrolijken

Als u bent zoals de meeste ouders, wilt u de kamer van uw baby zo speciaal mogelijk maken. Een manier om dit te doen...