Fleur de kamer op met..

De kamer opleuken, dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Zou je denken tenminste.. maar ik kan je vertellen dat dat reuze meevalt. De grootste valkuil voor mensen is dat ze bij het opleuken van de ruimte het gevoel hebben dat ze hun hele interieur om moeten gooien of grote uitgaven moeten doen maar dat is alles behalve waar! Een paar elementen kunnen een ruimte al een totaal nieuwe sfeer geven.

Planten

Groen, groen, groen! Het kan wat mij betreft nooit genoeg zijn. Planten kunnen een ruimte echt laten leven. Niet gek natuurlijk, ze leven ook echt. Dat is ook meteen het enige vereiste: je moet ze kunnen onderhouden. Nu zijn er veel planten voor binnen die helemaal niet moeilijk zijn om te verzorgen, en zelfs een kamerplant schaduw is er voor de mensen die niet veel zonlicht in hun ruimte hebben. Het is echt heel tof om te zien hoe planten groeien en wat het grote verschil is wanneer je een aantal planten in de kamer neerzet. Groen doet altijd goed.

Kunst

Heb je lege muren? Laat kunst je leven verrijken! Dat is misschien een beetje overdreven, maar een goede print doet een ruimte nooit verkeerd. Bovendien is er nooit genoeg om uit te kunnen kiezen en is er voor elk interieur, elk kleurenpalet wel iets tofs te bedenken. Op het internet kun je hele toffe prints vinden voor een relatief lage prijs en je helpt kunstenaars er ook een handje mee! Houd je meer van abstract? Kijk dan eens naar monoprint, of juist het tegenovergestelde; een vette foto aan de muur doet ook heel goed!

Kringloop ontdekkingen

Ga op kringloop-tocht! Wat je daar voor leuks kan vinden, zal je verbazen. Je kunt er een uitje van maken: meerdere kringlopen bezoeken op meerdere plekken. De Ikea is misschien een vanzelfsprekende plek om het huis vol te winkelen; maar de leukste spullen vind je in de diepste krochten van de tweedehandswinkels. Vazen, beelden, bloempotten, fotolijsten; je vindt er van alles! En je huis krijgt meteen een hele unieke en persoonlijke sfeer.

Gedroogde bloemen

En als je nog geen planten genoeg hebt, gedroogde bloemen doen ook heel goed voor je huis. Ook voor gedroogde bloemen geldt dat er voor elk interieur wel iets passend te vinden is. Kleur of geen kleur; het is mogelijk. En misschien passen ze wel heel goed in de vaas die je bij de kringloop hebt gevonden! Combineren is vaak goud waard!

lees meer

Gerelateerd blogs