Een vakantie in Marrakech staat garant voor een bezoek aan prachtige tuinen

Op vakantie Marrakech in Marokko kan je genieten van de betoverende koningsstad, ook wel bekend als de Rode Stad. Marrakech heeft vele bezienswaardigheden die je niet mag missen. Marokko heeft vier koningssteden, dus als je kiest voor een vakantie in Marrakech, dan ontdek je er al één van. Je zal er geen spijt van krijgen. Deze bijzondere stad ligt op de vruchtbare Haouzvlakte en wordt gekenmerkt door een indrukwekkend historisch centrum. Dit is tevens één van de redenen waarom deze prachtige stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Of je nou een stedentrip of een vakantie Marrakech boekt, je kan je hart ophalen binnen een andere cultuur. Marrakech heeft vele tuinen die je gezien moet hebben. Wat denk je van de prachtige botanische Jardins Majorelle die ontworpen zijn door Jacques Majorelle en vervolgens gerestaureerd door Yves Saint Laurent en Pierre Berge? Daarnaast zijn er ook nog vele privé tuinen die niet altijd open zijn voor publiek, maar het is het proberen waard.

Een vakantie Marrakech is geschikt voor vele gezelschappen

Of je nou op reis bent met vrienden, je familie of je geliefde, het maakt niet uit. Er is voor ieder wat wils in deze koningsstad te beleven. Je kan kiezen voor een diner met een authentieke tajine, lekker op stap met je vrienden of de geschiedenis induiken met een vriendin. In de rode stad vind je een goede mix van rijke geschiedenis en het alledaagse leven. De meeste bezienswaardigheden zijn verborgen in de Medina, dit is het oude centrum. Vergeet om deze reden ook niet om gewoon zonder doel rond te struinen, je hebt geen idee wat voor bijzonderheden je allemaal tegenkomt op je ontdekkingstocht.

Marrakech is een relatief jonge stad

De stad is pas gesticht in 1062 door de Almoraviden. Volgens hen was dit de perfecte locatie voor de hoofdstad van hun groeiende rijk. Om deze reden is Marrakech voor een lange tijd de belangrijkste stad in het gebied geweest. Je kan binnen Marrakech zowel de oude stad bezoeken, als de nieuwere wijken die gebouwd zijn gedurende de 20ste eeuw onder invloed van de Fransen. Er zijn vele restaurants die het bezoeken waard zijn, maar je kan er ook voor kiezen om de spa te bezoeken en heerlijk te ontspannen. Op de markt vind je vele lokale en traditionele producten terug. Daarnaast zijn er ook vele kunstenaars en bijzondere artiesten te vinden op straat. Je kan hierbij denken aan slangenbezweerders, muzikanten en acrobaten. Velen hiervan lopen rond in traditionele kledij. Vergeet niet om van buiten de Koutoubia Moskee te bewonderen, helaas mag je er niet naar binnen als je geen moslim bent. Gelukkig kan je wel de Koranschool bezoeken die in de oude stad ligt.

lees meer

Gerelateerd blogs

Hoe zorg je dat een bouwproject goed verloopt?

In de bouw is het mega belangrijk dat alles goed geregeld is. Of het nou gaat om het bouwen van nieuwe huizen of het...

Een huis om oud in te worden: hoe zie jij dat voor je?

Wanneer je je eerste huis koopt, dan denk je waarschijnlijk nog niet aan de wensen die je gaat hebben als je, zoals dat zo...

Hoe je huis te verkopen zonder publiciteit

Je huis verkopen zonder geluid te maken is de nieuwe manier om te gaan! Stille verkoop wordt steeds populairder, omdat zowel kopers als verkopers...

Leuke items om de kinderkamer op te vrolijken

Als u bent zoals de meeste ouders, wilt u de kamer van uw baby zo speciaal mogelijk maken. Een manier om dit te doen...