Wat te doen als je sleutel vast in de deur zit

Is je sleutel afgebroken toen je de deur open wilde maken? Helaas sta je dan vaak buitengesloten en zul je moeten wachten tot iemand je kan helpen. Vooral als je overal dezelfde sleutel voor hebt is dit erg vervelend. In dit artikel worden een aantal tips gegeven die je kunnen helpen wanneer je buitengesloten bent en hoe je dit in de toekomst kan voorkomen.

Probeer het eerst zelf op te lossen

Als je buitengesloten bent is het slim om toch te proberen om je deur open te krijgen. Dit kun je doen door de brievenbus te gebruiken. Als je bijvoorbeeld een langer object bij je hebt kan je hiermee proberen de klink via de brievenbus naar beneden te drukken. Op die manier kun je dan alsnog naar binnen en ben je niet meer buitengesloten.

Je kunt hetzelfde trucje ook proberen met een paperclip of iets anders scherps wat er tussen past, maar hier moet je wel mee oppassen. Doe je dit niet goed, dan kun je je slot verpesten.

Bel een slotenmaker

Wanneer je echt buitengesloten bent en je op geen enkele manier de deur openkrijgt, dan is het slim om een slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker weet precies wat hij of zij doet en zal dus op de meest veilige en schadebeperkende manier te werk gaan. Als je namelijk gaat boren of zagen in het slot is de kans op beschadigingen erg groot. Een slotenmaker houdt hier rekening mee en probeert dit zoveel mogelijk te beperken. 

Er zijn veel slotenmakers in Nederland. Welke het dichtste bij jou in de buurt is, is afhankelijk van waar je woont. Het is slim om online op zoek te gaan naar de dichtsbijzijndste slotenmaker. Slotenmaker Nederland zou dan een goede term kunnen zijn. Let wel op dat het bedrijf goede reviews dient te hebben. Er zijn namelijk veel slotenmakers die niet helemaal weten wat ze doen en op die manier je slot kapot maken. Dat is natuurlijk super zonde.

Gebruik niet voor iedere deur hetzelfde slot en sleutel

Om te voorkomen dat je buitengesloten wordt, is het slim om niet voor ieder slot dezelfde sleutel te gebruiken. Door ieder slot een andere sleutel te geven kun je ondanks een afgebroken sleutel toch je huis in. Je bent dan in ieder geval niet buitengesloten. Ben je binnen? Dan is het slim om de reservesleutel bij te laten maken en indien nodig het slot te laten repareren.

Controleer je sleutels regelmatig

Iets wat ook slim is, is om regelmatig je sleutels te controleren. Als deze stroever gaan is het slim om deze te laten checken of ze opnieuw in te spuiten. Op die manier voorkom je dat je jezelf per ongeluk buitensluit omdat je sleutel kapot is gegaan.

 

lees meer

Gerelateerd blogs